Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебапчета»Кебапчета от агнешка кайма с доматен сос

Кебапчета от агнешка кайма с доматен сос

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Кебапчета от агнешка кайма с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 50 г бял
  • прясно мляко - 150 мл
  • агнешка кайма - 680 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 2 ч.л.
  • магданоз
  • зехтин - за пържене
  • пюре от домати - 600 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба в млякото. Прибавяме каймата, лука, чесъна, кимиона и магданоза.

Подправяме със сол и черен пипер. Оформяме с две ръце сместа на малки дебели ролца, дълги около 5 см и овалваме в брашно. В тиган загряваме 4 супени лъжици зехтин.

Запържваме кебапчетата от всички страни равномерно за около 8 минути. Изваждаме ги от тигана и отцеждаме върху кухненска хартия.

Поставяме в тенджера доматеното пюре, лука, дафиновите листа и оставяме да ври на ниска температура 20 минути. След което прибавяме кебапчетата и варим още 10 минути. Сервираме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: