Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Вкусен царевичен хляб

Вкусен царевичен хляб

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Вкусен царевичен хляб
Снимка: Dora Grozeva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"По-вкусен и по-ароматен от всеки хляб, замесен само с бяло пшенично брашно"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 115 г
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • свежа мая - 1/2 кубче (21 г)
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - за меко, незалепващо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се разтварят маята и захарта, прибавят се няколко лъжици брашно.

Оставя се да се активира маята. Към шупналата смес се прибавят зехтинът, солта и по малко брашното, царевичното и после бялото, до получаване на хубаво, гладко нелепнещо тесто. Оставя се да втаса.

Готовото тесто се оформя на хляб, поставя се в правоъгълна форма за кекс и се оставя да втаса отново.

Хубаво бухналият царевичен хляб се поставя във фурна, на дъното на която се поставя съд с вода, и се пече на 180 градуса до готовност.

Вкусният царевичен хляб е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: