Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Безглутенов бананов кейк

Безглутенов бананов кейк

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Безглутенов бананов кейк
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Супер вкусен кейк без грам пшеничено брашно, който е подходящ за всички и специално за хора с глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • фурми - 6 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • оризово брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендера нарязвате 2 банана, 5-6 почистени от костилките фурми, 1 яйце, около 150 г оризово брашно и 1 бакпулвер. Цялата смес се смила до еднородна консистенция.

Изсипва се в намазнена форма (аз използвах такава за терин) и се пече в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и приятен загар.

Следващия път бих добавила лъжица мед, защото ние си падаме по доста по-сладкичкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: