Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Яхнии»Яхния с гъби и заешко месо

Яхния с гъби и заешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Яхния с гъби и заешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 бр.
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2 с.л. оцет и го оставяме да престои 24 часа.

След това го измиваме, нарязваме го на порции и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. След това го оставяме да изстине и го изпържваме в маслото.

След това изваждаме месото и в същата мазнина + олиото задушаваме нарязаните лук и гъби. Когато поомекнат добавяме доматите, чесъна, черния пипер и дафиновите листа.

Към тази смес добавяме месото и оставяме да се вари на тих огън за 1 час, като добавим и 1 ч.ч. вода. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: