Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата за блата със захарта - на пухкав крем. След това добавете галетата, орехите, какаото, рома и лимоновата кора. Разбъркайте получената смес и я изсипете в намаслена и набрашнена форма за торта. Изпечете я в умерена фурна - на 170 градуса, до готовност.
Сварете сироп от посочените продукtи и след като се охлади, залейте с него блата.
Разбийте маслото за глазурата с 2-3 с.л. пудра захар. Отделно разбийте на котлона яйцата със захарта, докато сместа се сгъсти, след което сипете какаото.
Отстранете получения крем от огъня и го бийте, докато изстине. Добавете лъжица по лъжица от него към масления крем, като не спирате да разбивате. Намажете тортата от всички страни с крема и я украсете със смлените бадеми.
* Aз направих двойна доза, като освен това разполових блата и получих 2х2 по-тънки блата.
** Украсата може да закупите от сладкарски цех.