Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с риган и маслини

Хляб с риган и маслини

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Хляб с риган и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ароматен хляб, който ще ви накара да забравите, че има и нещо друго за ядене"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 пакетче
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • маслини - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвайте маслини без костилки - нарежете на парченца. В противен случай, обезкостете и нарежете.

Пресейте брашно с бакпулвера и солта. Добавете захарта и ригана.

Направете кладенче и изсипете прясното мляко, разбитите яйца и зехтина. Разбъркайте леко и добавете маслините.

Прехвърлете тестото на работния плот и доомесете с още малко брашно - тестото трябва да е меко и гладко. Не прекалявайте с брашното.

Потгответе подходяща тава, намаслете, прехвърлете хляба. Оставете да си почине за 10-15 мин.

Подрете няколко нарязани маслини отгоре. Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: