Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи с пържен чесън и орехи

Яйца на очи с пържен чесън и орехи

Яйца на очи с пържен чесън и орехи
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Знаете ли другото име на тази толкова вкусна селска гозба?"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипвате вода с няколко лъжици оцет и сол, като заври чуквате яйцата.

Ако имате дълбок тиган може и в него като сипете повече вода и с помощта на лъжица ги поливате за да се забулят.

Обелвате чесъна и счуквате с орехите и малко сол, запържвате го като му добавите малко водичка да се задуши, а не да прегори.

В чинии слагате от млякото, забулените яйца, върху всяко слагате по лъжичка от запържения чесън и орехи.

Накрая правите запръжка от олио и червен пипер и поливате отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: