Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца с ананас и къри сос

Пилешки филенца с ананас и къри сос

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
81435
Пилешки филенца с ананас и къри сос
Снимка: Мария
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация - пиле, ананас и най-добрите ни пожелания"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 3 с.л .
  • брашно - 2 с.л.
  • къри - 2 ч.л .
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • компот от ананас - 1 консерва (от малките)
  • сол,
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме пилешките филенца до готовност. Можем също да ги приготвим и на скара (според желанията ни).

Маслото се затопля в тиган, като не трябва да прегори. Слагат се лука и чесънът, които вече сме настъргали и леко запържваме.

След това добавяме нарязания на кубчета ананас и няколко лъжици от сока му. Слагаме брашното и кърито, наливаме вода, като сосът се бърка постоянно до сгъстяване.

Последно слагаме развитото кисело мляко, солта и черния пипер. С готовият вече сос заливаме обилно филенцата. Сервираме ястието топло като можем да гарнираме с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: