Начин на приготвяне
Ето и рецептата, от която ми излезе една тава (на фурната) пица.
Обелих и нарязах на ситно 3 картофа, които сварих в подсолена вода. Рендосах 2 средни тиквички на едрото ренде и 1 морков на ситното. Изцедих ги да им падне сокът и ги сложих в дълбока купа. Картофите смачках на пюре и тях добавих към тиквичките.
Чукнах 2 яйца, настъргах 50 г кашкавал и овкусих с хималайска сол, магданоз и съвсем малко сух чесън.
Застлах тавата с хартия за печене, капнах малко зехтин и излях сместа. Разстелих я с лъжицата и я бутнах в загрятата на 200 градуса фурна (виж снимките).
Пекох, докато се зачервиха крайчетата на блата ми. След което извадих, намазах с доматено пюре, поръсих с риган и наредих предварително нарязаните гъби и шунка Като гъбите сложих отгоре и мушнах за 10 минути да се позапекат.
Когато прецених, че са готови, нарязах на кучбета топено сирене и настъргах обилно с кашкавал. Изпекох до зачервяване на кашкавала. Много ми се искаше блатът да стане хрупкав, но .... нямало пълно щастие.
Авторска рецепта