Начин на приготвяне
Тази безглутенова пица е вкусна и здравословна. Подходяща е както за закуска, така и за лек обяд или диетична вечеря.
Приготвя се много бързо и не изисква месене.
Всички продукти се разбъркват с лъжица.
Сложете овесените ядки в блендер и ги смелете на брашно. Не е необходимо да е фино смляно.
Смесете киселото мляко със содата и изчакайте да шупне.
Прибавете 1 голямо яйце, зехтина и солта и разбъркайте.
Към течните съставки добавете овесеното брашно и разбъркайте с лъжица.
Получава се гъста и лепкава смес.
Покрийте тава с хартия за печене и разпределете равномерно сместа на тънък блат.
Сложете да се пече в загрята на 200°C фурна за 10 минути, а през това време си пригответе доматения сос.
Настържете 2 малки домата и ги сложете на котлона, докато течността от доматите се изпари и сосът се сгъсти.
Прибавете щипка сол и захар, както и нарязана скилидка чесън и зехтина.
След 1-2 минути добавете и няколко нарязани листа пресен босилек и сосът е готов.
Извадете блата без брашно от фурната, намажете го с доматения сос и разпределете плънката, която сте избрали.
Върнете апетитната пица във фурната за още 10 минути, за да се запече, този път на функция грил.
Вашата диетична пица без брашно е готова да бъде изядена наведнъж без угризения ;)