Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс със стафиди и портокалови корички

Кекс със стафиди и портокалови корички

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кекс със стафиди и портокалови корички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Сега затворете очи и опитайте този кекс - великолепен ли е или да?"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • масло - 250 г, може 50:50 масло и олио
  • пудра захар - 250 г
  • портокали - 1/2 кора на 1 портокал + 60 мл портокалов сок
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер маслото заедно с пудрата захар и ванилията, докато се получи гладък крем.

При непрекъснато разбиване добавете яйцата едно по едно, а след тях портокаловия сок.

След това добавяйте постепенно пресятото брашно с бакпулвера и содата.

Финално объркайте със съвсем ситно нарязаната на малки корички 1/2 кора на портокал и стафидите, предварително леко поръсени и оваляни с 1 с.л. брашно.

Сипете сместа в продълговата подмазнена тава и сложете да се изпече в загряна на около 170-180 градуса за около 45 минути.

Изпечения кекс със стафиди и портокалови корички може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пробвайте да добавите нарязани на дребни парченца сушени кайсии става ароматен и вкусен.
29.02.2016 00:10
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Портокаловата кора не е ли необходимо да се бланшира предварително, за да отпадне горчивината ? - кое точно "НЕ Е ПО ТЕМАТА", г-н/ г-жо Администратор?
28.02.2016 23:53
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Портокаловата кора не е ли необходимо да се бланшира предварително, за да отпадне горчивината ?
28.02.2016 22:58
Динко
Динко
Току що го сложих във фурната и замириса много хубавооо :-) Бърза и лесна рецепта , аз добавих и малко орехи.
21.08.2014 17:00
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Има пудра захар- 250 гр.
29.03.2013 15:43
toto
toto
а захар не е ли нужна , иначе рецептатае страхотна ;)
29.03.2013 12:06