Салата от печен лук

Янка ГорановаЯнка ГорановаГотвач178141313
28/02/2017
"Вкусно и непретенциозно по селски - салата от печен лук, която е и отлична гарнитура към всякакви ястия "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 517
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кромид лук - 600 г
  • олио - 3 с.л. /зехтин/
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пирер
  • маслини - 4 - 5
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива и без да се бели, го слагаме в загрята фурна на 200 градуса, да се изпече.

Оставяме да се охлади и тогава вече го белим и режем на филийки.

Приготвяме дресинг с олиото, оцета, солта и черния пипер и заливаме изпечения лук.

Магданозът се реже на много ситно и с него поръсваме салатата. Можем да украсим с маслини.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар