Пълнозърнест кекс с банани

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
28/02/2017
"Двойно по-вкусен, двойно по-здравословен - не пропускайте да опитате от нашия кекс, и не се стискайте за лайкове, заслужил си ги е "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 948
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на кръгчета в по-дълбок съд. Пасират се хубаво. След това към тях се прибавя и кафявата захар. Отново се пасира до хомогенна смес. След това се прибавя канелата, содата, бакпулверът и олиото. Пасира се или се разбърква хубаво.

След това постепенно започва да се прибавя брашното при непрекъснато бъркане. Бърка се до получаването на хомогенна смес.

След това форма за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно. Готовата кексова смес се изсипва във формата.

Кекса се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 25-30 минути. След като кекса е готов се изважда от фурната и се оставя да изстине, след това се изважда от формата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар