Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват си почистват. След това се рендосват. Оставят се за час и половина-два да се изцедят.
Чията се слага в малка купичка прибавя се водата и се разбърква. След това се оставя в хладилника за 10-20 минути.
В по-дълбок съд се натрошава сиренето, прибавя се чията, чубрицата, черният пипер, индийското орехче, босилекът и солта. Всичко се разбърква. След това се прибавят и отцедените тиквички и брашното.
Разбърква се хубаво. Олиото се слага на котлона да се сгорещи. От получената смес се оформят кюфтенца , като лека се притискат.
Изпържват се в сгорещено олио и от двете страни. След като са готови се изваждат в съд , който е застлан със салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.