Ориенталски сарми

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
555
251
330
3
28/02/2017
"Опитайте да видим дали ще ви допадне уникалния аромат на тези ориенталски сармички "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 251
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и реже на ситно, след което го запържваме в загрятото олио до златисто. След това добавяме и измития ориз също да се запържи.

Подправяме със сол, канела, черен пипер и стафидите и заливаме с гореща вода около 1 чаена чаша. Оставяме сместа да заври и оризът да набъбне.

Като е готова сваляме от котлона, отцеждаме лозовите листа и слагаме във всяко по малко. Завиваме стегнато сармите на правоъгълници и ги подреждаме в тенджера.

Заливаме с малко топла вода и оставяме да се сварят на умерен огън, покрити с чиния за да не се разместват.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар