Варена кокошка на пара

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Варена кокошка на пара1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Вкусно и много здравословно - перфектното предложение за обяд или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • лимон - сока на 1
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на порции и я сваряваме заедно с нарязаните моркови, гъби, лук и половината масло.

Когато месото е готово, добавяме виното и оставяме да се вари още 15-20 мин.

След като свалим от огъня, с помощта на решетъчна лъжица изваждаме месото и гъбите и ги нареждаме в голяма чиния.

Останалия сос пасираме и към него добавяме брашното, сока от лимона и останалото масло.

С така приготвения сос заливаме месото, а отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: