Печена Кокошка на Фурна

Печена Кокошка на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Как правилно да печеш кокошка си е цяло изкуство, в което ще ви посветим"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • картофи - 800 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • подправка за пиле
  • чубрица
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката почистете, измийте и поръсете със малко сол, червен пипер и подправката за пиле. Натрийте хубаво със масло и поставете в тава или плаке.

Сипете останалото масло с вода около 2 ч ч. Покрийте със алуминиево фолио и печете в умерена фурна за около час и половина.

Извадете и пожелание прибавете картофите, а може и да оставите кокошката така - само да я запечете след сваряването и във фурната.

Ако сте я пекли само с масло, си пригответе някоя топла гарнитура по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: