Родопски клин

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
187
758
302
269
1
04/12/2019
"Ароматът на този уникален родопски клин има дарбата да ви накара да забравите за всякакви обещания за диети "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
47 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 588
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена47

Необходими Съставки

* мерки и количества
Родопски Клин

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене.

Замесете тесто за баница от 200 мл вода, оцета и брашното - ако се налага, може да увеличите количеството на брашното.

Разточете на две кори. Едната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло.

Печете клина в умерена фурна на 180 градуса до леко зачервяване на тестото.

Може да изпечете клина в тефлонов тиган, като го обърнете с помощта на дървена лъжица, за да се запече равномерно от двете страни.

Родопският клин е готов.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Радост Василева
Стана много хубав!
0
0
Потребител#182208
така се прави но се казва клин
3
0