Начин на приготвяне
В купа смесваме каймата, подправяме със сол, черен пипер и кимион. Хубаво омесваме каймата. Измиваме ориза и го слагаме да се свари до полуготовност. С помощта на цедка изсипваме ориза и го поставяме под течаща вода, докато се охлади.
Прибавяме към каймата и измесваме. Правим кюфтенца.
След като са готови, ги овалваме в брашно и оставяме настрани. Нарязваме на ситно лука, моркова и чушките.
В тиган загряваме олио и добавяме зеленчуците. Като зеленчуците се запържат, добавяме доматите, оставяме да покъкри минутка, добавяме брашно в зависимост колко гъсто искаме да ни бъде ястието.
Доливаме водичка, слагаме сол, черен пипер, червен и чубрица. Махаме от котлона.
В тава изсипваме соса, добавяме дафинов лист. Слагаме във фурната и печем на 250 градуса. След като кипне доматеният сос, добавяме кюфтетата.
Намаляваме фурната на 180 градуса. Ястието е готово, когато кюфтенцата изплуват най-отгоре. След като е готово, добавяме накълцания чесън, разбъркваме и пожелание добавяме копър или магданоз.