Кокошка с ориз и гъби

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кокошка с ориз и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Вкусна гозба по селски - защото такъв уникално наситен вкус няма как да постигнете с едно пиле от магазина"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. + дреболиите на кокошката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч. от кубче
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сух джоджен
  • масло - 125 г
  • кромид лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции и я сваряваме в подсолена вода.

Задушаваме нарязания лук в маслото заедно с предварително сварените и нарязани дреболии и гъби. След това добавяме подправките и разбъркваме добре.

Така приготвената смес слагаме на дъното на тавичка, а върху нея добавяме изчистения и измит ориз. Отгоре нареждаме месото и доливаме бульона.

Печем в умерена фурна до извиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: