Козуначени Хлебчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Великденският козунак е демоде - почерпете гостите си с тези ароматни Козуначени Хлебчета - вкусно и атрактивно"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 25 г прясна
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 12 г
  • мас - 12 г
  • яйца - 1 брой + 1 жълтък за намазване
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 3 броя
  • За плънката
  • захар - 1 с.л. пудра
  • канела - 1 с.л.
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 50 г
  • какао - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и оставете настрана да втаса. Отделно разбийте яйцето със захарта с миксер и добавете разтопената мазнина, объркайте и накрая прибавете ванилиите и солта.

След това сипете втасалата мая, объркайте и започнете да добавяте пресятото брашно. Замесете меко, нелепнещо тесто. Оставете го да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.

През това време пригответе плънката като смесите всички продукти.

Премесете отново втасалото тесто и го разделете на две равни части. Всяка част се разточва леко , намажете с плънката и завивайте на руло.

Така приготвените козуначени хлебчета сложете в намазнени тави или форми и оставете на топло да втасат за още 20 минути. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с кристална захар, а по желание и с някакви семена.

Сложете козуначените хлебчета да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка: