Начин на приготвяне
Ако нямате достатъчно свободно време, е хубаво да активирате маята, а ако имате, я добавете в пресятото брашно със солта. Когато са смесени сухите съставки, малко по-бавно втасва тестото.
Разбийте яйцата с млякото и останалите продукти, замесете средно меко тесто, като покривате и оставяте да втаса.
Кифличките може да оформите по два начина, вие изберете който за вас е по-лесен.
Единият е, като оформите малки топки и всяка разточите на малък триъгълник, а другият е, като разточите обла кора, разрежете на 6 или 8 и във всеки триъгълник сложите по малко натрошено сирене и навиете.
Готовите кифлички слагате в тави, застлани с хартия за печене, които оставяте покрити да втасват на топло.
Когато станат меки и пухкави на допир, ги намажете с разбитото яйце, мляко и олио.
Поръсете със сусам и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса.
Сусамовите кифлички със сирене са готови.