Пуканки с масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
06/04/2012
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 118
  • Преглеждания за месеца719
  • Преглеждания за седмицата125
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пуканки - 200 г зърна
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тенджера с капак - мазнината трябва да покрие дъното и при нужда добавете още масло.

Щом хубаво се сгорещи, пуснете пуканките и прибавете малко сол.

Веднага сложете капака и раздрусайте тенджерата няколко пъти.

Мърдайте я след това непрекъснато напред-назад на котлона, докато не чуете, че вече няма пукане.

Сипете пуканките в голяма купа и ги посолете още малко.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 7
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веднъъж за по-оригинално излапах идшн ми
Веднъъж за по-оригинално излапах идшн ми
31.08.2015 10:22
Веднъж за по-оригинално излапах един мишок!!!
1
1
КУ И КЮ
КУ И КЮ
31.08.2015 10:20
Моши е уникална!!!
1
0