Каша от кокоше месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Каша от кокоше месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусна селска каша - тайната е в тлъстата домашна кокошка и рецептата на баба"

Необходими Продукти

  • кокоше месо - 6 порции
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • брашно - 5 - 6 с.л. препечено
  • масло - 70 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото заедно с предварително нарязаните зеленчуци и малко сол.

Когато е готово, го изваждаме в друга тенджера, а зеленчуците и бульона прецеждаме.

Сварените зеленчуци ги пасираме и ги прибавяме към месото.

Разтопяваме маслото и в него запържваме брашното. След това добавяме бульона, за да се сгъсти като каша, и прибавяме месото и зеленчуците.

Овкусяваме кашата с черен пипер, чубрица и ако трябва - сол на вкус. Варим на тих огън около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: