Челамичка с бяло вино

03/03/2017
"Искахме нещо толкова вкусно, че да не се сетим за гарнитура - и ... открихме го "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 511
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бr.
  • вино - 1 ч.ч.
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем пилето на четири, измиваме го, натриваме го със сол, червен и черен пипер и със пресованите скилидки чесън.

Оставяме го около половин час да поеме солта и го пържим в гореща мазнина до зачервяване.

Прибавяме ситно нарязаният лук и магданоз.

След омекването им, заливаме с виното, пускаме дафиновия лист и варим на тих огън, докато пилето остане на мазнина.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар