Пълнени пиперки с булгур и кайма

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
444
2k
1k
896
3
03/03/2017
"Директно от кухнята на баба - изпитана рецепта за пълнени пиперки с булгур и кайма "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 259
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме булгура и го оставяме в хладка вода за около 30 минути. Отцежда се от водата.

В дълбок съд в мазнината запържваме на ситно нарязания лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стръкове. Добавяме каймата, предварително разбита с малко вода.

Когато започне да става на трохи, прибавяме булгура. Като се позапържи леко, овкусяваме с червен, черен пипер, кимион, чубрица, сол. Накрая към сместта прибавяме и нарязаните на ситно листа магданоз и отстраняваме от котлона.

Пълним предварително измитите и изтърбушени пиперки. За да не излиза плънката при печенето, топваме отвора в брашно и нареждаме в тава.

Наливаме вода в тавата, покриваме с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна.

След около 40 минути махаме фолиото да се запекат.

Може да се сервират с млечен или Бешамелов сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар