Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле Строганов - импровизизация на фурна

Пиле Строганов - импровизизация на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Пиле Строганов - импровизизация на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Специално предложение за почитателите на кулинарните импровизации - Пиле Строганов на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 150 г
  • кромид лук - 1 глава
  • пресни печурки - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • кисела краставичка - 1 бр.
  • домат - 100 мл от консерва (пасиран)
  • сметана за готвене - 30 мл
  • бяло вино - 20 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе и лука нарязвам на тънки жулиени, мариновам с чесъна, солта, черния и червен пипер, виното и олиото за около час.

Поставям в тавичка или глинен съд с капак. Прибавям нарязаните на филийки гъби, малко вода и слагам във фурната за около 40 минути.

Изваждам, прибавям киселата краставичка, нарязана на жулиенчета, пасирания домат, сметаната и връщам във фурната за още около 10 минути.

Гарнирам със задушен ориз или зеленчуково ризото.

Приготвено по тази начин ястието надмина очакванията ми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: