Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Украински кулеш

Украински кулеш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Украински кулеш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Просо и бекон в съвършена комбинация - една сгряваща душата украинска супа, която не бива да пропускате"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • просо - 100 г
  • бекон - 150г
  • лук - 150 г
  • моркови - 90 г
  • магданоз - 1/4 връзка
  • целина - 50 г корен
  • вода - 1.5 - 2 л
  • копър - 4 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера с водата, посолете като заври.

Измийте зърната просо под течаща вода, след това ги сложете в купа, сипете топла вода, разбъркайте и отцедете. Направете процедурата няколко пъти, докато водата остане бистра. Може да го направите и в цедка под течаща вода.

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците на дребни кубчета.

Във врящата вода сложете зеленчуците /без лука/ и варете 10 мин, след това добавете просото, намалете котлона на средна температура и варете още 15 мин.

Сложете нарязан бекона в тиган и запържете за кратко, добавете лука, разбъркайте и пържете до златисто.

Добавете в тенджерата 5 мин преди готовност запържените лук и бекон, нарежете подправки - копър и магданоз и ги сложете заедно с дафиновия лист, гответе за кратко и махнете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: