Суфле от спанак

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Суфле от спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-4
"Суфлетата са измислени, за да се поглезят лакомниците, убедени сме в това"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • брашно - 30 г
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сирене - 100 г настъргано
  • яйца - 4 жълтъка и 6 белтъка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • галета - за формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете спанака, след което го бланширайте за 2-3 минути във вряща и подсолена вода. Отцедете го и го пасирайте.

Отделно пригответе гъст бешамелов сос. Загрейте маслото, запържете в него брашното и долейте при непрекъснато бъркане млякото.

Подправете на вкус с подправките. Започнете да добавяте един по един жълтъците отново при непрекъснато бъркане.

Прибавете настърганото сирене и пасирания спанак. Белтъците разбийте отделно на сняг и внимателно ги объркайте към останалата смес.

Намазнете форми за печене и ги поръсете с малко галета. Сипете сместа в тях до 2/3 от височината им.

Сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна, докато хванат приятна коричка отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела
Даниела
Не ми хареса :(
10.04.2015 22:42
1