Начин на приготвяне
Пилешкото месо за супа може да е от всяка една част на пилето. Обикновено използвам месо с кост, което преди употреба пърля. За пилешката супа варя с кожата, а ако не я харесвате, я отстранете след, като се свари.
Поставям в тенджера с малко вода пилешкото и добавям сол. Водата трябва да заври и да започне да се събира пяна, която се обира непрекъснато, докато престане да се появява. Ако сте пропуснали момента на отпенването, можете да прецедите бульона и да измиете пилешкото.
Варенето продължава, докато месото се свари, след което обезкостявам и режа на малки парченца.
Почистените и измити лук, чушки, ябълки, картофи нарязвам на много ситни кубчета и с нарязания керевиз поставям в тенджерата, където е сипано олиото.
Прибавяме сол, белия пипер и кърито, 2-3 черпака бульон и задушавам. Ако е необходимо, добавям периодично бульон. 7-8 минути преди да са напълно готови продуктите, прибавям пилешкото, фидето и доматите.
Прибавям останалия бульон. След като всичко е вече сварено, застройвам пилешката супа с разбитото кисело мляко и яйце. Поръсвам с магданоз.