Разядка от червена леща

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
187
19
91
1
04/03/2017
"Ако и вашата половинка иска да подпре с нещо лекичко, преди да пристъпи към основното, ето я е перфектната разядка "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 034
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичаме леките следобедни закуски. Както казва половинката да подпрем с нещо лекичко, преди да пристъпим към основното... Затова и често правя различни разядки - разбира се, съм зорко следена, да не би да повторя някоя много скоро - човекът държи да е разнообразяван...

Днешната ни разядка трябваше да е червена - сигурно защото сме в мартенския месец - идеите му идват свише. И аз понеже работя по заявка на клиента, трябваше да импровизирам с наличността в хладилника. Имах малко останала червена леща и сушени домати - цветът беше осигурен. Бях готова за действие.

Лещата измивам и сварявам в 400 мл вода в тенджера за около 15 минути. Охлаждам. За повече аромат, запичам на сух тиган орехите и след това ги смилам в чопър. Ако маслините Ви са с костилки - ще се наложи да се позаблявате с почистването им.

В купа слагам сушените домати, маслините, скилидките чесън и зехтина - пасирам. Добавям сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и отново пасирам до гладкост. Цялата операция можете да осъществите и в блендер.

При поднасяне полейте със зехтин и поръсете с щипка червен пипер. Най-върви с домашен хляб и хубаво, изстудено бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар