Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Кайма с чоризо и яйца в доматен сос (хуевос ранчерос)

Кайма с чоризо и яйца в доматен сос (хуевос ранчерос)

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кайма с чоризо и яйца в доматен сос (хуевос ранчерос)
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не се опитвайте да запомните името на рецептата, важно е само да знаете, че е много, много, много вкусно"

Необходими Продукти

  • чоризо - 125 г
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. червена
  • кайма - 500 г телешка
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • домати - 1 бр. консерва, на кубчета
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл телешки
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чоризото на тънки кръгчета, почистете и нарежете лука и червената чушка на тънки полумесеци . Загрейте тиган на умерена температура и сотирайте кръгчетата чоризо без мазнина, около 5 мин.

Като се позапържи чоризото и отдели мазнина, го извадете от тигана. Добавете лука и чушката и пържете до омекване около 10 мин.

Добавете телешката кайма и пържете, като натискате каймата, докато промени цвета си и стане на малки парченца. Добавете червения пипер, разбъркайте хубаво и гответе около 5 мин.

Добавете в ястието в тигана доматите, доматеното пюре и телешкия бульон. Варете около 10 мин. Добавете чоризото. Загрейте фурната на 180 градуса.

Изсипете ястието в тава. Направете 4 дупки, в които счупете по 1 яйце. Поставете във фурната и печете запеканката около 10 мин. до готовност на яйцата.

Каймата с чоризо и яйца в доматен сос (хуевос ранчерос) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: