Мусака с кашкавалена заливка

05/03/2017
"Няма как да не харесате мусака с толкова сочна и топяща се в устата заливка - ние направо се влюбихме в нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 159
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се лукът и морковът на дребно. Слагат в тенджерка със сгорещено олио. Разбъркваме за около 2 минути и добавяме малко вода, за да се задуши.

През това време нарязваме на много ситно скилидката чесън и я добавяме към лука и моркова. Запържваме за около минута, за да не загори чесънът, и добавяме каймата.

Разбъркваме енергично /каймата трябва да се получи на трохи/. Като си промени цвета, прибавяме една чаена лъжичка червен пипер и веднага след това добавяме доматчетата, намачкани на пюре. Добавяме и подправките и разбъркваме.

Изключваме котлона и приготвяме картофите. Нарязваме ги на кубчета и ги нареждаме на дъното на намазнена с олио тавичка. Отгоре изсипваме плънката с каймата и наливаме топла вода да покрие всичко.

Поставяме тавичката във фурната на 250 градуса, докато заври, и след това намаляваме на 180 градуса.

Приготвяме заливката от яйцето и киселото мляко. Разбъркваме добре и изсипваме върху мусаката 10 минути преди да е напълно готова. Върху заливката настъргваме кашкавал и оставяме да се запече.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар