Начин на приготвяне
Месото и сланината нарежете на парчета и смелете на най-едрата решетка на месомелачката.
Праза нарежете на много ситно.
Сипете каймата в голямо корито и сипете от всички изброени подправки. Хубаво омесете и покрийте с найлон плътно да не влиза въздух.
Оставете в студено помещение, на другия ден отново омесете, така в продължение на 4-5 дни.
Напълнете в стомасите, като внимавате да не влиза въздух. Вържете ги здраво и закачете да се изсушават на студено и проветриво място.
След 2-3 дни притиснете, за да придобият плоска форма.
Когато вече са изсъхнали и твърди, е желателно да се заровят в пепел, така узряват напълно и към месец Май са готови за консумация.
Едно невероятно мезе за хубаво вино!