Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Ръжено-пшеничен хляб в хлебопекарна

Ръжено-пшеничен хляб в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
12
"Това е то - слагате всичко в хлебопекарната, натискате копчето и - готово - получавате вкусен хляб с неустоима коричка"

Необходими Продукти

  • вода - 280 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 260 г
  • ръжено брашно - 200 г
  • мая - 1 и 1/3 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кошничката на хлебопекарната се слагат водата, олиото, солта и захарта.

Двата вида брашно се смесват и се изсипват в кошничката.

Слага се маята най-отгоре, като не трябва да има допир с водата. Пуска се съответната програма за хляб - 750 гр. Полученият хляб в хлебопекарна е много вкусен.

Ръжено-пшеничният хляб в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: