Начин на приготвяне
Начукваме котлетите добре и ги поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме ги в хладилника да престоят около 2-3 часа.
През това време измиваме спанака и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в собствената му вода докато омекне, след което го изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме вътре ситно нарязания лук и олиото.
Задушаваме за около 10-15 минути и прибавяме доматеното пюре и ситно нарязаните джоджен и магданоз. Разбъркваме добре и оставяме сместа да изстине.
В тавичка поставяме начуканите котлети и ги намазваме добре с масло. Разпределяме спаначената смес равномерно върху всички котлети, а върху нея по 1 парче кашкавал. Завиваме котлетите на рула и ги забождаме с по 1-2 клечки за зъби.
Нареждаме ги добре в тавичката и ги заливаме с водата. Печем в умерена фурна за около 2 часа, като ги обърнем един-два пъти, за да се запекат от двете страни.