Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печено прасенце»Пълнено печено прасенце с шунка и гъби

Пълнено печено прасенце с шунка и гъби

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнено печено прасенце с шунка и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
12
"Има ли по-вкусен повод да поканите приятелите си на вечеря"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • за плънката
  • шунка - 500 г
  • гъби - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • черен пипер
  • джоджен
  • масло - 70 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прасенцето добре и го оставяме да се изцеди за 2-3 часа. След това го намазваме добре отвън и отвътре със сол и лимонов сок.

След това го напълваме с плънката, която приготвяме по следния начин:

В маслото задушаваме ситно нарязаните лук, гъби и шунка и добавяме черен пипер на вкус и джоджен. Разбъркваме добре и добавяме сол на вкус.

След като напълним прасенцето го зашиваме добре с конец и го слагаме в тавичка, на дъното на която слагаме лозови пръчки.

Доливаме 1-2 ч.ч. вода и печем прасенцето в умерена фурна за 4-5 часа.

От време на време го поливаме със соса от печенето.

Пълненото печено прасенце с шунка и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: