Начин на приготвяне
Богати на фибри и магнезий тези кейкчета ще станат любимо здравословно меню на малчуганите.
Първо обелвам и настъргвам морковите. Разбивам маслото със захарта и канелата. Постепенно прибавям бадемите, смлени в блендер на брашно.
Разбивам и яйцата и ги прибавям едно по едно към сместа. Пресявам брашното и го смесвам с бакпулвера. Смесвам двете съставки и разбивам внимателно с миксер.
Разпределям тестото в шест индивидуални кейкови формички (ако не разполагате с такива, използвайте форми за мъфини), предварително намазани с масло.
Пека на 180 градуса, в продължение на около 40 минути.
* Съвет: Настържете морковите на ситно, за да се получи по-гладко тесто.
* Винаги накисвам ядките, които ще използвам (лешници, бадеми или орехи във вода за едно денонощие). Така те се белят по-лесно, вкусовите им качества се подобряват смилат се по-бързо.