Начин на приготвяне
Измиваме добре прасенцето и го оставяме да се отцеди за 2-3 часа. След това го намазваме отвътре и отвън с лимоновия сок и сол и го напълваме с половината кисело зеле, което приготвяме по следния начин:
Нарязваме половината зеле на ситно и го задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза, червения пипер и водата и варим до набъбване на ориза.
Напълненото прасенце го зашиваме добре с конец и го слагаме в тавичка, на дъното на която сме сложили лозови пръчки, доливаме 1-2 ч.ч. вода и го печем в умерена фурна за 4-5 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето.
Останалото зеле го сваряваме и половин час преди да извадим ястието го слагаме около прасенцето да се запече.