Сладки праскови и круши

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Специално предложение за всички, които помнят този незабравим вкус от детството"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 капсула
  • още
  • захар - за овалване
  • орехи - ядки за пълнеж
  • за слепване на прасковите
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • масло - 2 с.л.
  • сладко - 2 с.л. от вишни, боровинки /по желание/
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • още
  • сладкарска боя - зелена, червена и жълта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с тел яйцата със захарта. Добавете киселото мляко, в което е шупнала содата. Пресейте брашното, оформете кладенче и сипете в него олиото, яйцата, млякото и ванилията и замесете тесто. Разделете го на две части.

Приготвяне на прасковите:

От тестото откъсвайте топче с големина на малък орех и овалвайте в длани. Сплескайте леко и подредете топчетата в тава с незалепващо покритие или върху хартия за готвене на разстояние едно от друго.

Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до леко порозовяване. След като курабиите поизстинат, ги издълбайте внимателно с острието на нож.

Залейте получените трохи с прясното мляко. Смесете с орехите, маслото и конфитюра и разбъркайте. Става гъста смес.

Гребвайте с лъжичка от плънката и с нея слепвайте половинките, за да получите праскова.

Украсете с листенца от чемшир.

Приготвяне на крушите:

От тестото се взема топче колкото малък орех. В средата на всяко се поставя по четвъртинка орехова ядка. Овалвайки в длани, топчето се оформя като крушка. Получените курабии се подреждат в тавата.

Отгоре всяка крушка се бодва със малко парченце от макарон Шпецле, много добре стои за дръжка. Може и обикновено фиде. Печете както прасковите.

Пригответе си 3 отделни чашки с вода, с разтворена в тях сладкарска боя – червена, жълта и зелена.

Готовите праскови и крушки потопете за секунда в чашите с оцветена вода, прасковите - в червено и жълто, а крушите - в зелено и жълто. След това ги оваляйте в кристална захар. Подредете в чиния и оставете да изсъхне захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: