Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и го пуснете в сгорещено олио да се запържи, докато се зачерви, да се глазира, след което го сипете в тавичка. Поръсете с една лъжица уни сос, две лъжици соев сос и поръсете със стрито зеленчуково кубче бульон.
Пуснете зърна черен пипер, бахар и 3-4 дафинови листа и полейте със 150 мл вино.
Добавете и мазнината, в която се е пържило месото, и покрийте с алуминиево фолио. Загрейте фурната и сложете месото да се пече за 40 минути на 200 градуса.
През това време сварете двете дози ориз – белия „Жасмин“ и тъмния „Императорски“, съгласно указанието на опаковката, като ги сложите едновременно на огъня в отделни съдове с вода.
Направете от сварения ориз кладенче, като за целта е добре да се използва квадратен ринг, като в центъра му се постави друг - по-малък кръгъл ринг, а може и купичка. Сипете ориза в празното пространство между обръчите, а тях после внимателно ги отстранете.
Месото сипете в кладенчето и отгоре поръсете с нарязан пресен лук.
За декорация – добре и свежо стоят конци от пресни моркови, овкусени със сол, олио и оцет.
Коментари