Крехко телешко с ориз

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Крехко телешко с ориз
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусно и красиво, защото човек се храни не само с устата, но и с очите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г крехко
  • уни сос - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • вино - 150 мл /червено/
  • бял ориз - 1 доза /от пакетчетата/
  • императорски ориз - 1 доза /от пакетчетата/
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го пуснете в сгорещено олио да се запържи, докато се зачерви, да се глазира, след което го сипете в тавичка. Поръсете с една лъжица уни сос, две лъжици соев сос и поръсете със стрито зеленчуково кубче бульон.

Пуснете зърна черен пипер, бахар и 3-4 дафинови листа и полейте със 150 мл вино.

Добавете и мазнината, в която се е пържило месото, и покрийте с алуминиево фолио. Загрейте фурната и сложете месото да се пече за 40 минути на 200 градуса.

През това време сварете двете дози ориз – белия „Жасмин“ и тъмния „Императорски“, съгласно указанието на опаковката, като ги сложите едновременно на огъня в отделни съдове с вода.

Направете от сварения ориз кладенче, като за целта е добре да се използва квадратен ринг, като в центъра му се постави друг - по-малък кръгъл ринг, а може и купичка. Сипете ориза в празното пространство между обръчите, а тях после внимателно ги отстранете.

Месото сипете в кладенчето и отгоре поръсете с нарязан пресен лук.

За декорация – добре и свежо стоят конци от пресни моркови, овкусени със сол, олио и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Не спирам да се възхищавам на умението Ви не само на естет, представяйки ястията си, поднесени ни с такава прецизност, която предполагам не само на мен носи удоволствие, а не се и съмнявам за вкусовите качества! Поздравявам Ви!
08.03.2017 09:55
2
1
Покажи всички подкоментари