Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Орехови курабийки за Коледа

Орехови курабийки за Коледа

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Орехови курабийки за Коледа
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
25 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • орехова паста - 150 г тахан
  • олио от гроздови семки - 50 мл или друго по ваше желание
  • кокосова захар - 135 г
  • брашно от спелта - 180 г
  • ленено брашно - 1 или 2 с.л. разбъркано с няколко супени лъжици вода
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. + 1 с.л. оцет/лимонов сок
  • сол - щипка
  • ядки - допълнително за украса /при мен бразилски орех/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки в голяма купа и разбъркайте с дървена лъжица за кратко, докато започне да се образува тесто.

Доомесете с ръце, така че да получите топка гладко и лъскаво тесто.

Оформете курабийки с желаната от вас големина и сложете в тавичка, покрита с хартия за печене, украсете с 1-2 бразилски орехчета или други ядки по избор, отгоре.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 15-17 минути и ги наблюдавайте, защото изгарят бързо.

Преместете върху решетка да изстинат и съхранявайте орехови курабийки за Коледа в кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: