Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Хрупкави орехови курабийки

Хрупкави орехови курабийки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Хрупкави орехови курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
35 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сода - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • орехи - 200 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва тесто от брашното, в което се добавя разбитото със 2 супени лъжици захар масло. Добавя се ванилията и гасената с лимонов сок сода.

Тестото се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. Орехите се счукват на едро и се смесват с останалата захар. С малка чаша се изрязват кръгчета, в средата се слага по малко от ореховата плънка.

Краищата се съединяват и курабийката се оформя като топче. Яйцето се разбива с една супена лъжица вода и с него се намазват курабийките.

Нареждат се в тава, в която е сложена хартия за печене, и се пекат 20 минути на 200 градуса. Щом се появят пукнатини в курабийките, значи вече са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: