Начин на приготвяне
В дълбок съд сипвате захарта, разбитите яйца и олиото.
Содата прибавете в киселото мляко и бъркайте над купата докато шупне и после прибавете в купата.
Разбъркайте и добавете едната чаена чаша брашно, разбъркайте. Когато изсипвате брашното нека е по малко и бъркайте в една посока докато не се поеме от сместа.
Орехите ги натрошете и поставете в дълбока и широка чиния. Загребвате с една с.л. от сместа и овалвате в орехите, после с длани правите форма като за кюфтета.
Намазвате с олио тавата и подреждате на разстояние една от друга, защото курабийките бухват.
Пекат се на умерена, предварително загрята, фурна докато получат леко златист свят.
Ореховите курабийки са готови.
Коментари
И това брашно не е ли много - 4 ч.ч за течност от 2 яйца и 1 ч.ч кисело мляко?...а в описанието пише 1 ч.ч брашно да се сипва постепенно...какво става с останалите 3 ч.ч?