Агнешко шкембе в масло

Бай СтавриБай СтавриНовак
10/04/2012
"Взимате агнешко шкембе и задължително го приготвяте по тази рецепта с масълце, защото става уникално вкусно"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 292
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шкембе - 600 г агнешко
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре агнешкото шкембе и го сложете да се свари до пълна готовност.

За по-бързо може да използвате тенджера под налягане.

След това се изважда, охлажда се и се нарязва на лентички.

Загрейте маслото в тиган и запържете за 15 секунди накълцания чесън.

Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се запържи за около 10 минути, като от време на време разбърквате.

Накрая овкусете с подправките и го извадете в затоплена голяма чиния.

Поръсете с настърган кашкавал и поднесете.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivanov
Ivanov
15.03.2015 07:55
Bai Stavri,tova na snimkata ne e agne6ko 6kembe,a govejdoooo.Molya badete korektni ,a i receptata e plagiatstvana!S uvajenie Ivanov
0
0