Агнешко шкембе в масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко шкембе в масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Взимате агнешко шкембе и задължително го приготвяте по тази рецепта с масълце, защото става уникално вкусно"

Необходими Продукти

  • шкембе - 600 г агнешко
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре агнешкото шкембе и го сложете да се свари до пълна готовност.

За по-бързо може да използвате тенджера под налягане.

След това се изважда, охлажда се и се нарязва на лентички.

Загрейте маслото в тиган и запържете за 15 секунди накълцания чесън.

Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се запържи за около 10 минути, като от време на време разбърквате.

Накрая овкусете с подправките и го извадете в затоплена голяма чиния.

Поръсете с настърган кашкавал и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanov
Ivanov
Bai Stavri,tova na snimkata ne e agne6ko 6kembe,a govejdoooo.Molya badete korektni ,a i receptata e plagiatstvana!S uvajenie Ivanov
15.03.2015 07:55