Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Мозайка с печени картофи

Руло Мозайка с печени картофи

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Руло Мозайка с печени картофи
Снимка: Мария Гулекова
9 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусен обяд за цялото семейство, перфектното предложение за почивните дни"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр. сварени
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • яйца - 1 бр. сурово
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хляб - 1 филия, накисната в прясно мляко
  • лук - 1 глава, кромид
  • картофи - 500 - 600 г
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Слагаме каймата в дълбок съд, а към нея добавяме нарязаните на малки кубчета кисели краставички, морковите и яйцата.

Добавяме и ситно нарязания лук, магданоза, суровото яйце и леко изстисканата филия хляб. Размесваме много добре сместа и я оставяме в хладилника да престои за 1-2 часа.

След това разпределяме сместа върху мокра кърпа и навиваме на руло. Поставяме го в правоъгълна тава, а около него добавяме предварително обеления и нарязан на филийки картоф.

Картофите подправяме със сол на вкус и добавяме водата. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#187986
Потребител#187986
Направи го и стана чудесно! Аз, обаче добавих за подправка черен пипер, едро смлян, и чубрица. И понеже го правя в Швейцария, а тук каймата е доста по-суха от българската, го овалях накрая в олио, само така можах да го навия като руло върху фолио. Облизахме си пръстите вкъщи! Харесва ни много повече от руло "Стефани", защото това руло е доста по-сочно. Поздрави и благодаря за хубавата рецепта
02.04.2017 11:00
13
2
1
Покажи всички подкоментари
Петя Борисова
Петя Борисова
Здравейте! Благодаря за чудесната идея! Всички в къщи много харесаха рулото и за мое най-голямо щастие всеки си изяде порцията без подканяне.
11.03.2017 10:01
4
1
Покажи всички подкоментари