Начин на приготвяне
Яйцето и белтъците се разбиват с вилица. В дълбока купа пасираме спанака с млякото и се добавят яйцата.
В купичка нарязваме авокадото, намачкваме го с вилица и добавяме сол, черен пипер и лимонов сок. Добавя се и изварата. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
В тиган с малко зехтин се задушава за 45 минути настъргания морков, добавят се кориандърът и куркумата. Добавя се и сместа с яйцата и спанака.
Печем няколко минути и след това го обръщаме от другата страна, но не с подмятане като палачинка. Изсипваме сместа от авокадото и разстиламе върху омлета.
Прилепваме едната част към другата, за да затворим омлета. Омлетът може да се гарнира с краставица и парче грейпфрут или с гарнитура по желание.
Коментари