Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Лесни бисквити с парченца шоколад

Лесни бисквити с парченца шоколад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
12
"Когато някой ни попита дали искаме такава шоколадова бисквитка, с готовност отговаряме, че искаме поне четири, моля"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч. бяла
  • захар - ½ ч.ч. кафява
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • шоколад - 150 г натурален или шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша е с вместимост 200 мл. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте.

Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане.

Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто.

Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели.

Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника.

Вземете голяма плоска широка тава и поставете хартия за печене. Извадете тестото, с лъжица загребете от сместа и с помощта на ръцете оформете топче. Ръцете трябва да са леко навлажнени, за да не ви лепне тестото.

Оформете топчетата и ги подредете в тавата като оставете разстояние между тях, и не ги правете много големи, защото при печене тестото се разлива. От това тесто на мен ми излязоха 12 бр. големи бисквитки.

Загрейте фурната на 180градуса с вентилатор и сложете тавата в средата на фурната.

Печете бисквитите за 12-15мин. Като ги наблюдавайте, щом започнат да променят цвета си и по краищата да стават златисти ги извадете.

Поставете всяка бисквитка върху метална решетка да изстине. Получават се хрупкави бисквити, с приятна мека вътрешност и наситен шоколадов вкус :)

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни бисквити с шоколад или нашите вкусни бананови бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
522
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мастър Шеф
Мастър Шеф
Аз замених кафявата захар с бяла и пак станаха превъзходни.
07.10.2024 14:59
2
Анонимен
Анонимен
Прекрасна рецепта! Получиха се вкусни бисквитки, като аз ги правих с пълнозърнесто брашно и само с кафява захар!
08.09.2024 13:11
1
Потребител#336081
Потребител#336081
Бисквитите са уникални! Аз замених кафявата захар с бяла и все пак се получиха уникално. Заминаха за няколко минути!
06.01.2024 18:26
4
Анонимен
Анонимен
Много сполучлива рецепта!!! Чудни бисквитки! Мъжете в къщи ги обожават!
10.12.2023 20:07
5
Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер! Правила съм ги вече много пъти и винаги стават чудесни!
09.11.2023 22:55
2
Анонимен
Анонимен
Страхотни! Сложих само кафява захар. Много сполучлива рецепта!
24.09.2023 12:31
2
Потребител#331732
Потребител#331732
Много хубави станаха, ни малко обърках! Вече беше в хладилника и тогава се сетих че не съм сложил бакпулвера. Извадих го сложих го и пак го сложих в хладилника. Но тестото не се наду заради моята грешка! Иначе са много хубави❤️‍?
26.07.2023 16:46
1
Анонимен
Анонимен
Много са хубави , имайте предвид , че се надуват и им трябва повече разстояние в тавата :)
17.06.2023 20:44
2
BulgarianMug
BulgarianMug
Имах предвид: много хубави бисквитки!
14.01.2023 00:36
2
BulgarianMug
BulgarianMug
Много хубави бисквитки ?
14.01.2023 00:33
1
Анонимен
Анонимен
Бисквитките са страхотни, по грешка съм коментирало много пъти .
17.12.2022 12:16
1
Анонимен
Анонимен
Внучката ми ги направи за Коледния базар в училище и ме почерпи. Бисквитите са страхотни даже един от преподавателите се върнал втори път да си купи. Благодаря за удачната рецепта !
17.12.2022 11:47
3
Потребител#264338
Потребител#264338
Страхотни бисквити! Семейството ми ги обожава.
10.10.2020 14:00
3
Потребител#192162
Потребител#192162
Лени и много вкусни!
20.10.2019 18:19
6
2
Мария
Мария
Наистина са лесни.
06.10.2019 12:16
7
1
Filareta Betova
Filareta Betova
Стават страхотни -аз съм заменяла бялото брашно със смес от смлени овесени ядки и оризово брашно .Най-важно в рецептата е да се оставя разстояние между бисквитките!
17.04.2017 08:56
8
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Сладка вкусотийка!Отлична рецепта както винаги!
10.03.2017 20:39
4
1