Начин на приготвяне
За тези овесени бисквити смиламе овесените ядки на брашно в чопър и добавяме към полученото брашно содата и бакпулвера.
Разбиваме яйцето с кафявата захар.
Към яйчената смес добавяме разтопеното и охладено на стайна температура масло и ванилията.
При непрекъснато разбъркване добавяме и овесеното брашно.
Начупваме шоколада на парченца и го изсипваме в мекото тесто, което оставяме в хладилник да стегне за около 10 минути.
След което оформяме бисквити с шоколад (удвояват обема си, внимавайте с пропорциите) върху покрита с хартия за печене тава.
Печем в предварително загрята фурна до 180 °C за 10 минути.
Оставяме меките американски бисквити с парченца шоколад да изстинат.
Да Ви е сладко!
Коментари